Raisis Software Loading
RaisisSoftware Mobile

Estimate your project

Your name

Your email address

Your phone number

Your industry

Tell us about your project

Unknown

1 mo

2 mo

3 mo

4 mo +

< €5,000

€5,000

€10,000

€15,000

€15,000 +

Give us 24 hours

and we'll have your answer already.

We'll prepare your estimation

based on team work hours, timeline and costs.

We'll perform a free code review

to make sure your already existing systems are protected and properly implemented.

RaisisSoftware

    10'
    read

Inteligența artificială (AI) în construirea unui site

in Tehnologie

Dacă te-ai gândit să folosești inteligența artificială (AI) pentru a-ți construi site-ul web, nu ești singur. Dar, așa cum am învățat din puțina experiență a lumii cu astfel de tehnologii, AI are avantaje și dezavantaje.

Tocmai de aceea, în acest articol găsești care pot fi acestea și cum te pot influența pe tine, dacă vrei să construiești un site folosind inteligența artificială.

Inteligența artificială și web design-ul

Apuse sunt vremurile când lansarea unui site dura luni bune și lungi. Astăzi, nu doar că procesele au devenit mai simple, dar și experții mai… experți. Datorită cunoștințelor și tehnologiilor actuale, experții software creează un site de la zero într-o perioadă mai scurtă de timp. Web design-ul este o latură care poate beneficia de pe urma AI-ului, însă doar în condițiile în care capacitățile inteligenței artificiale sunt direcționate și folosite corespunzător.

Un web design știe că experiența utilizatorului e cea care contează și nu o oarecare părere despre cum ar trebui să arate un buton în site. Totuși, inteligența artificială poate da viață viziunilor complexe în doar câteva minute, și nu câteva zile. Poți combina mai ușor fonturi și culori pentru a testa paritatea și poți vedea mai repede cât de intuitiv este site-ul. Unele modele populare de AI pot ajuta web designerii să aplice idei mai complexe și să livreze clienților site-uri web intuitive, bazate pe experiența utilizatorului.

Optimizarea eforturilor de SEO

Procesul de optimizare pentru motoarele de căutare e unul intens. AI te poate ajuta să simplifici acest task redundant și lung. Dacă rescrii site-ul poți utiliza AI pentru a analiza conținutul existent și pentru a face sugestii ca să poți îmbunătăți lizibilitatea, densitatea cuvintelor cheie și alte aspecte care pot influența poziția ta în motoarele de căutare. În plus, poți utiliza AI pentru a te asigura că site-ul tău are elementele structurale corecte.

Sigur, AI nu e răspunsul în generarea de conținut calitativ. Însă poate trage niște sfori astfel încât să ajungi acolo în cel mai eficient mod.

Experiență personalizată pentru utilizatori

Așa cum arată o analiză McKinsey, 71% dintre consumatori așteaptă ca brandurile să le ofere interacțiuni personalizate, iar 76% se frustrează dacă acest lucru nu se întâmplă.

Cu siguranță, personalizarea este un element esențial pentru succesul afacerii tale. Din fericire, AI poate să ajute și aici. Personalizarea nu este doar fezabilă - este mult mai ușoară decât ar fi altfel. De exemplu, poți colecta date despre vizitatori cu ajutorul AI, inclusiv interacțiunile lor cu conținutul și comportamentul de navigare.

Odată ce ai făcut acest lucru, poți utiliza AI pentru a analiza datele și a oferi insight-uri acționabile despre publicul tău. Poți chiar utiliza inteligența artificială pentru a oferi recomandări de conținut personalizate bazate pe lecturile anterioare.

Cel puțin la fel de utili și importanți sunt chatboții. Datorită instrumentelor de acest fel, AI se asigură că cele mai arzătoare întrebări ale audienței tale primesc răspunsuri rapide. Astfel, vizitatorii nu vor părăsi site-ul tău din cauza faptului că nu pot accesa răspunsurile necesare.

AI nu poate face totul. Iată care sunt dezavantajele

Așa cum îți spuneam mai sus, AI poate fi o cale de acces, nicidecum o soluție. Principalul motiv de îngrijorare asociat utilizării inteligenței artificiale este că, dacă o folosești prea mult, poți depinde de ea.

Site-ul pierde amprenta umană, iar interacțiunile clienților se simt robotizate și impersonale. Prin urmare, oamenii nu investesc emoțional în produsele tale. Singurul factor constant când vine vorba despre un brand echilibrat și profitabil este umanitatea și capacitatea acestuia de a stârni anumite emoții unui anumit public. Dacă folosești AI în mod excesiv, poți pierde una dintre cele mai mari și importante calități ale afacerii tale.

Un alt dezavantaj este reprezentat de problemele de confidențialitate. Pentru personalizarea cu AI trebuie să colectezi informatii despre utilizatori. Deoarece datele pe care le ai pot trece printr-o platforma terta (instrumentul AI pe care îl utilizezi pentru a le analiza), este posibil sa nu poți proteja informațiile utilizatorilor la fel de riguros cum ai face-o în mod obișnuit.

Cu toate acestea, folosirea instrumentelor AI pentru site-urile web merită încercată. La RaisisSoftware integrăm unele dintre cele mai performante tehnologii software în soluțiile pe care le creăm pentru clienții noștri, astfel încât rezultatele să fie peste măsura așteptărilor, de durată și fiabile pentru afacerile în cauză.

Dacă și tu vrei să ai un site web performant, adaptat tehnologiilor moderne, doar dă-ne un mesaj și vezi cum îți putem fi de folos. Pe site poți face o estimare gratuită, iar noi un code review gratuit pentru a ne asigura că sistemele actuale sunt protejate și implementate corect. Intră aici și află detalii: Raisis Software

Cerasela

Guest Writer

Passionate about writing and social media.

Need further help?
We've got you covered

Send us any question at the following email:
[email protected]

Call us anytime+4 0741 178 064

Need further help?
We've got you covered

Send us any question at the following email:
[email protected]