Raisis Software Loading
RaisisSoftware Mobile

Estimate your project

Your name

Your email address

Your phone number

Your industry

Tell us about your project

Unknown

1 mo

2 mo

3 mo

4 mo +

< €5,000

€5,000

€10,000

€15,000

€15,000 +

Give us 24 hours

and we'll have your answer already.

We'll prepare your estimation

based on team work hours, timeline and costs.

We'll perform a free code review

to make sure your already existing systems are protected and properly implemented.

RaisisSoftware

    10'
    read

Care este avantajul aplicațiilor SPA (Single Page Application )

in Tehnologie

SPA (single page application) sunt poate cea mai populară metodă de creare a site-urilor care se încarcă surprinzător de rapid, fără ca serverul să aibă de suferit la interacțiunea cu utilizatorul.

În acest articol ți-am pregătit un ghid util despre SPA: cum și de ce ar trebui să folosești single page application, ce avantaje ai și cum se compară cu aplicațiile cu mai multe pagini.

Dacă vrei să oferi utilizatorilor o experiență lină, ușor de parcurs și fără întreruperi, atunci ai nevoie de SPA.

Foarte mult afaceri de succes de azi, printre care Netflix, Facebook sau Google au ales acest tip de aplicații. Dovada clară că a fi centrat pe client este singura modalitate durabilă de a crește o afacere.

Iar nivelul de atenție în scădere rapidă a utilizatorilor face firmele să caute modalități mai noi și mai bune de a oferi clienților experiențe fără întreruperi.

De ce? Pentru că atunci când o pagină sau un site se întrerupe…putem foarte ușor să ieșim de acolo și să alegem o altă firmă cu produse/servicii similare.

De aceea e important să te asiguri că utilizatorul nu are motive să plece de pe site.

SPA VS. MPA single page application vs. multi page application

Nu suntem primii care înclinăm să recomandăm mai mult aplicațiile SPA. Motivul pentru care facem asta este importanța experienței utilizatorului.

Cum decizia finală de cumpărare îi aparține, orice firmă ar trebui să aibă în centru clientul și nevoile sale.

Aplicațiile SPA descarcă o singură dată o anumită pagină, atunci când este executată. Atunci când utilizatorul interacționează cu aplicația, doar o anumită componentă a ei este modificată, celelalte nefiind supuse acțiunii.

Așadar, totul se întâmplă foarte rapid, îmbunătățind mult timpul de încărcare. Cu ajutorul SPA, utilizatorul poate să navigheze mai ușor și mai rapid.

În schimb, în cazul MPA, toate paginile sunt modificate, chiar dacă este executată doar o pagină.

Avantajele aplicațiilor SPA

Poate cea mai importantă caracteristică a acestor aplicații este că sunt performante. Atunci când utilizatorii vin la o aplicație, au nevoie de cel mai scurt timp de așteptare posibil pentru a-și putea face treaba și a pleca. Performanța reflectă cererea pentru aplicație.

Dacă aplicația nu oferă performanța necesară, utilizatorii pot părăsi aplicația respectivă și pot alege o altă platformă. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care dezvoltatorii aleg aplicațiile cu o singură pagină atât de des.

Printre alte avantaje se numără și:

Oferă stabilitate, răspuns rapid și nu încarcă serverul. Este posibilă efectuarea celor mai multe operațiuni offline, fiind o soluție excelentă pentru conexiunile slabe la internet.

Dezvoltare rapidă. În timpul dezvoltării unui SPA, front-end ul și back-end pot fi separate, astfel încât doi dezvoltatori pot lucra în paralel. Practic, timpul de execuție este mai scurt.

Compatibil cu dispozitivele mobile. Un back-end SPA poate fi folosit pentru a crea o aplicație mobilă identică cu aplicația web. Nu necesită multă muncă de adaptare, pentru că un SPA este deja conceput ca o aplicație, nu ca un site web.

Un alt avantaj de care trebuie să știi este că te ajută și la optimizarea SEO. Faptul că pui experiența clientului pe primul loc te ajută, practic, la orice.

Pagina se încarcă repede, fără erori are și un impact pozitiv asupra vânzărilor și ratei de conversie. Pentru că utilizatorul primește informația pe care o caută rapid, fără să aștepte încărcarea, se dublează șansele de cumpărare.

Încărcarea mai lentă, chiar și cu câteva milisecunde, gonește sute sau mii de vizitatori care pleacă spre competiție.

Cel mai simplu și inspirat lucru pe care să-l faci ca să nu se întâmple asta este să alegi aplicații SPA.

MPA - multi page application

MPA conțin, așa cum spune și numele, un număr foarte mare de pagini. Atunci când utilizatorii solicită resurse sau interacționează, aplicația trebuie să meargă la server, să descarce resursa și să o prezinte utilizatorului.

Procesul este destul de lent. În plus, e dureros când vezi că așa este afectată performanța. Totuși, multe companii folosesc MPA atunci trebuie să se ocupe de o mulțime de servicii și produse.

Cel mai mare dezavantaj al aplicațiilor MPA este că nu sunt flexibile. Utilizatorii depun mai mult efort pentru că performanța este mai lentă.

Dacă te-ai convins că aplicațiile SPA sunt potrivite pentru afacerea ta, dă-ne un mesaj. La Raisis Software avem experiență în ceea ce privește SPA și MPA.

Găsești la noi servicii complete pentru afacerea ta în mediul online. Ca să afli mai multe despre cum putem să-ți fim de folos, intră aici: raisissoftware.com/ro/

Cerasela

Guest Writer

Passionate about writing and social media.

Need further help?
We've got you covered

Send us any question at the following email:
[email protected]

Call us anytime+4 0741 178 064

Need further help?
We've got you covered

Send us any question at the following email:
[email protected]