Raisis Software Loading
RaisisSoftware Mobile

Estimate your project

Your name

Your email address

Your phone number

Your industry

Tell us about your project

Unknown

1 mo

2 mo

3 mo

4 mo +

< €5,000

€5,000

€10,000

€15,000

€15,000 +

Give us 24 hours

and we'll have your answer already.

We'll prepare your estimation

based on team work hours, timeline and costs.

We'll perform a free code review

to make sure your already existing systems are protected and properly implemented.

RaisisSoftware

    10'
    read

CRM TIPS. Cum să crești departamentul de marketing și vânzările

in Tehnologie

Specialiștii de software și marketing spun că în 2023 sistemele de tip CRM vor fi nu doar sisteme de management al business-ului, ci și parte integrată în dezvoltarea armonioasă a unei afaceri.

Actualmente, e ușor să ne imaginăm drumul clientului în procesul de achiziție ca fiind unul lin și fără piedici, opriri sau schimbări de sentiment. În realitate, nu este așa. Înainte de achiziție (și chiar în timpul ei) clientul se întoarce din drum, se pierde în alte tab-uri deschise, site-uri care îi oferă o experiență unică, chat boxuri care îi povestesc despre oferte mai avantajoase sau despre produse personalizate pentru nevoile sale.

Clientul nu are un drum lin în procesul de cumpărare al produsului tău, însă poate să aibă. Eficientizând anumite procese și făcând acest drum plăcut, ușor de parcurs, clientul ia decizia de achiziție fără să se răzgândească.

Dacă vrei să ai o imagine completă a drumului clientului tău, poți conecta departamentul de marketing la sistemul CRM. Dacă încă nu folosești acest sistem la capacitatea sa adevărată, în acest articol explorăm rolul său în marketing și felul în care poate să ofere experiențe excelente pentru clienți.

Sistemul CRMși relația sa cu marketingul

Managementul relațiilor cu clienții, pe scurt sistemul CRM, se referă la software-ul care urmărește și înregistrează fiecare interacțiune a clienților tăi. Poți folosi acest tracking ca să personalizezi mesajele, ca să creezi conținut țintit și să accelerezi procesul de vânzare.

În mod obișnuit, sistemele de tip CRM sunt instrumente de urmărire a clienților și a potențialilor clienți. Poți vedea ce contact a avut clientul cu business-ul tău, când a deschis emailul și când a vizitat site-ul web.

Practic, aceste sisteme sunt sursă de adevăr: urmărești interacțiunile clientului și îți formezi o imagine clară a experienței lui cu produsul tău. Vezi unde s-a oprit în procesul de achiziție și ce anume l-a făcut să se răzgândească. Pentru că știi aceste lucruri, le poți optimiza pentru a accelera procesul de vânzare. Ce beneficii obții:

  1. centrezi toate datele, identifici tipare și vezi ce funcționează și ce nu;
  2. segmentezi publicul, astfel încât poți să te adresezi clienților personalizat;
  3. creezi campanii optimizate, pentru că poți vedea cum interacționează publicul cu produsul tău și ce și-ar dori să vadă;
  4. pui clientul în centrul strategiei de marketing și poți personaliza mesajele și conținutul, accelerând procesul de vânzări.

Ce rol au sistemele CRM în marketing

Așa cum îți povesteam, marketingul nu mai este despre crearea unei experiențe solitare, ci despre construirea unei experiențe personalizate și complete pentru clienți.

Cum poate un sistem CRM să te ajute în acest sens?

  1. Email marketing. Cu toate că este bătrânul marketingului, e-mailul a rămas unul dintre cele mai puternice instrumente din domeniu. Sistemele CRM te ajută să segmentezi contactele în funcție de factori precum locația sau interacțiunea cu pagina. Poți crea mesaje personalizate pe email, țintind probleme specifice și trezind interesul clientului. Creezi valoare și oferi experiență personalizată clientului tău.
  2. Social Media. Să ai conținut grozav pe social media nu e suficient. Ai nevoie să știi cum interacționează clienții cu platformele tale, ce comentează și la ce. Pe social media, sistemele CRM îți oferă o imagine de ansamblu asupra influențelor din segmentele tale de public. Afli ce îi interesează pe clienții tăi și poți să le oferi informații care chiar să-i ajute și să-i mențină ancorați. Profitând de acest lucru, poți crea conținut relevant în timp util.
  3. AD-uri. Datele pe care le obții din sistemele CRM sunt o mină de aur. Vezi un grup de persoane foarte specific și poți crea anunțuri relevante pentru public, în diferitele lui stadii de cumpărare.

Sistemele CRM, instrumente puternice de marketing

Sistemele CRM sunt concepute ca să ajute profesioniștii în vânzări, însă sunt adevărate mine de aur în marketing. Ai toate informațiile de care ai nevoie ca să creezi mesaje țintite și experiențe unice pentru diferitele tale grupuri de clienți. În plus, volumul de muncă este mult mai mic și nici nu ai de-a face cu sarcini manuale obositoare.

Atunci când valorifici datele pe care le ai despre clienții tăi, creezi experiențe remarcabile și le oferi o întreagă poveste, nu doar un banal produs.

Combinând eforturile de marketing cu sistemele CRM, ai toate soluțiile pentru a creea un drum al clientului lin, fără impedimente. La RaisisSoftware creăm sisteme CRM de automatizare menite să propulseze afacerea în sus, pe toate domeniile. Oferind rapoarte personalizate și administrare integrală și integrată, sistemele noastre îți permit să gestionezi toată afacerea într-un singur loc.

Descoperă serviciile noastre aici: Platformă de sistematizare a afacerii de la A la Z

Cerasela

Guest Writer

Passionate about writing and social media.

Need further help?
We've got you covered

Send us any question at the following email:
[email protected]

Call us anytime+4 0741 178 064

Need further help?
We've got you covered

Send us any question at the following email:
[email protected]